Bahá’í

Briefing

Het ontwikkelen van twee animaties met als concept: Het laten zien op welke manieren Bahá’í in de hedendaagse Iraanse maatschappij worden afgewezen en buitengesloten.

Het Bahá’í-geloof is een relatief nieuwe religie. Het werd opgericht door Bahá’u’lláh, een zelfverklaarde profeet, aan het eind van de 19e eeuw. Het huidige bestuursorgaan van het Baha’i-geloof ligt in Haifa, Israël. Minder dan zes miljoen mensen over de hele wereld oefenen het Baha’i geloof uit, met de grootste concentraties van volgelingen in India (2,2 miljoen) en Iran (350.000).

De fundamentele overtuiging van de Baha’i leer is eenheid in de hele wereld, die harmonie van religies, de maatschappij, en de mensheid zelf omvat. Bahai’s geloven in een enkele, almachtige God, die heeft vele verschijningsvormen resulterend in de vele gevestigde religies in de wereld. Hoewel elke religies  een ander concept van God hebben, heeft het Baha’i geloof  vooral te maken met culturele verschillen. Voor de bahá’ís God één, en alle grote wereldreligies zijn een enkel geloof.

De Baha’i geloof richt zich op sociale en ethische kwesties, zoals gendergelijkheid, de uitbanning van alle vormen van vooroordelen, de behoefte aan universele leerplicht, en de eliminatie van uitersten van rijkdom en armoede. De mystieke leer van het Baha’i-geloof gebaseerd zijn op het verwerven van nuttige deugden en het ontwikkelen van geestelijk, die op hun beurt helpen de vooruitgang van de beschaving. Terwijl tekstuele studie en gebed  onderdeel zijn van het Baha’i-geloof, wordt het uitvoeren van nuttig werk in het dagelijks leven beschouwd als een hogere vorm van aanbidding. (bron: wikipedia)

Storyboard

eindresultaat

moving storyboard

eindresultaat

 

 

 

Client: Moher Productions

Tools: illustrator | aftereffects | DUIK15.0

 Vitamunda detox
Qurrent stijlonderzoek