Droomwevers

Een droomreis door het plantenrijk waar planten bloeien, spreken, dansen en zingen. Bomen worden beklommen, vruchten worden gegeten, op het mos wordt gelegen, kruiden worden klaargemaakt en de noten worden gekraakt.
Stichting Culturele Droomwevers heeft een 3e multimedia-creatie gelanceerd: ‘Dromen over Planten’. Deze DVD bevat 26 gedichten, liedjes, afbeeldingen, filmpjes en animaties (van A tot Z), bestemd voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen ontdekken met deze DVD 26 planten, 26 muziekstijlen en 26 artistieke vormen. En een reis door het plantenrijk wordt extra leuk als er tekeningen en filmpjes er bij zijn.
Samen ontdekken hoeveel plezier en energie je krijgt van kunst, taal en muziek is het doel van dit materiaal.

Voor Droomwevers ontwikkelde ik mijn eerste 3d animatie waar ik later in samenwerking met Ferry Coljee nieuwe muziek voor heb laten ontwikkelen om het meer naar mijn eigen hand te zetten. Ferry was in eerste instantie op zoek naar een animator die beelden kon bedenken bij zijn muziek.

Best een gek project eigenlijk, vrijwillig gemaakt met een behoorlijk lange doorlooptijd. Het was vooral een onderzoek naar de mogelijkheden van 3d en vooral de werking van licht.

Het storyboard bevat nog de originele muziek.

 

eindresultaat

moving storyboard

moodboard

 

 

Client: Droomwevers / Kijkem

Animatie: Maarten Visser

muziek: Ferry Coljee

screenings: HAFF shorts | KLIK festival

 Meet the Boss
Zaanstreek Waterland. After Action Review